© 2017
Hellemooij Communicatie


HELLEMOOIJ HELPT!

BEMIDDELING


Hellemooij is begonnen als bemiddelingsbureau. Filosofie: mensen moeten samen verder, ook na een conflictsituatie. Een gang naar de rechter is meestal het einde van samen leven of werken. Bovendien is procederen vaak zeer kostbaar. Als het niet anders kan, dan moet het. Niet voor niets bieden we ook dienstverlening aan op het gebied van recht.

Maar heel vaak kan het wél anders. Een geschil met, bijvoorbeeld, een leverancier of een afnemer is meestal “buiten rechte” op te lossen, als er tijdig gepraat wordt. En tijdig is: voordat het gevecht, in woord en geschrift, begonnen is. Voor onze relaties bieden wij deze dienst ook aan in privézaken, zoals bemiddeling in aanstaande of reeds uitgesproken echtscheidingen en ongelukken met letselschade als gevolg. En alle andere bemiddelbare problemen die onze relaties tegenkomen.
Soms moet er daarna alsnog geprocedeerd worden, maar de partijen weten dan in ieder geval wat de essentie van het geschil is, het zakelijke meningsverschil waarover het ging. Emoties zijn dan minder aan de orde. Dat bevordert een korte, zakelijke procedure. Die niet meer tijd en geld kost dan nodig is.
Vaak kunnen we een gerechtelijke procedure ook voorkomen door het inschakelen van een arbiter, een onafhankelijke derde, die het vertrouwen van beide partijen geniet. En een bindende uitspraak in het conflict kan doen. De praktijk leert dat Hellemooij, na inleidende gesprekken, zelf vaak als arbiter wordt gevraagd.

Hellemooij verleent dergelijke diensten al bijna dertig jaar. Op Schouwen-Duiveland, op de andere eilanden en in West-Brabant. De laatste jaren hebben andere beroepsgroepen, waaronder advocaten, deze vorm van dienstverlening ook geïntroduceerd onder de naam "Mediation". Mogelijk vanuit een wat ander gezichtspunt, zeker met een andere tariefstelling. Niet voor niets bieden we ook dienstverlening aan op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid.

Neem contact met ons op voor een kort, vrijblijvend advies.


Hellemooij is een dienstverlener met een visie: hoogwaardige dienstverlening tegen een relatief laag tarief. Een langdurige relatie met onze relaties. Onze referenties zullen dit graag bevestigen.